Bier&Big x Sectie C: JB’s Stuff

Wat is er nou leuker, als je een festival organiseert op een van de leukste plekken in Eindhoven, dat je dan ook samen gaat werken met de kunstenaars en ontwerpers die er elke dag werken!? Sectie-C is een levendige plek met studio’s, workshops, ontwerpers, kunstenaars, tuinen, podia, Club Craft, OST, tentoonstellingen en laboratoria. Een hechte gemeenschap van doeners en denkers. Een van de ontwerpers/kunstenaar op het terrein is Jean-Baptiste.

Werkend tussen materiaal en digitaal, is JB altijd op zoek naar plezier als een manier om te onderzoeken en te creëren. Hij is gefascineerd door de entertainmentwereld en haalt inspiratie uit muziek, films en videogames die hij speelde. Door fictie en fantasie te vermengen met hedendaagse elementen, verbeeldt hij graag grappige en absurde situaties.

Hij gebruikt tekeningen, fotografie en 3D-software om verhalen te creëren, denkbeeldige werelden te bouwen en deze te vertalen naar scenografieën, meubels en speelgoed. Deze werken, meestal gemaakt van hout, karton en weggegooid materiaal, laten een eenvoudige, intuïtieve manier zien om objecten te bouwen door ze met tape in elkaar te zetten, waardoor deze eenvoudige materialen worden omgezet in bruikbare en speelse objecten.

Tijdens Bier&Big zal hij een van zijn spellen presenteren en jullie allemaal testen op jullie doelgerichtheid.

A playful mind is a joy forever.